Новини

В Україні очікується нова хвиля трудової міграції: що відомо

Із початку повного відкриття кордонів Європейського Союзу з іншими країнами, яке очікується 1 липня, відбудеться нова хвиля трудової міграції.

Скоріш за все, люди будуть їхати за кордон не просто заробити гроші, а залишитися там назавжди зі своїми сім’ями, вважає президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник, пише Молодий Буковинець.

Соціологічна група “Рейтинг” у лютомі провела соціологічне дослідження, було опитано майже 19 400 людей і одне з питань було: “Чи думали ви про те, щоб поїхати за кордон працювати”, молодь у віці від 18 до 29 років — 61% із них заявили, що вони хотіли працювати за кордоном, люди віком від 30 до 39 років — 52% та люди віком від 40 до 49 — 42%. Окрім того, 45% опитаних, незалежно від віку заявили, що вони вимушені їхати за кордон аби забезпечити мінімальний рівень споживання своїх родин”, — каже експерт.

Акцентує увагу на тому, що така велика кількість людей до початку карантину, до початку економічної кризи хотіли поїхати працювати за кордон. Якби зараз проводилося таке дослідження, то цифри були б набагато вищими.

“Люди розуміють, що у нас збільшилася кількість безробітних, якщо на кінець 2019 року згідно соціології Міжнародної організації праці у нас було півтора мільйони безробітних, за деякими оцінками експертів, на сьогодні в нас безробітних від 2,5 до 2,8 мільйонів осіб. Економіка у нас почала, м’яко кажучи, кульгати”, — відмічає він.

Воскобойник зазначає, що люди починають замислюватися, де вони будуть працювати, де вони будуть жити, де будуть жити їхні діти.

“Тому, я думаю, що нова хвиля трудової міграції розпочнеться після того, як відкриються нормально кордони, це буде трудова міграція не просто, щоб заробити грошей, це буде трудова міграція, коли люди будуть шукати можливості виїхати з країни, вивезти свої сім’ї та залишитися назавжди за кордоном”, — повідомляє він.

Leave a Comment