Волинь Новини

У Волинській лікарні показали як по-новому тестують на COVID-19. ФОТО

У Волинській обласній лікарні майже тиждень перевіряють пацієнтів на наявність коронавірусу в крові методом ІФА-тестування. Відколи почали застосовувати новий метод виявлення вірусу, лабораторія лікарні дослідила вже понад 300 зразків крові на коронавірус.

ІФА-тестуванню підлягає кожен пацієнт, який лягає на лікування в обласну клінічну лікарню. Від результату залежатиме, чи лікуватимуть хворого в інфекційному госпіталі, чи він зможе перебувати у звичайному відділенні, розповіла завідувачка лабораторії лікарні Людмила Мілінчук.

У Волинській лікарні показали як по-новому тестують на COVID-19Андрій Гнатюк

У Волинській лікарні показали як по-новому тестують на COVID-19

Для ІФА використовують українські реактиви. Точність аналізів становить понад 80%. ІФА-тест показує опірну здатність організму, вірусу він не виявляє.

Завідувачка лабораторії Волинської обласної клінічної лікарні Людмила Мілінчук: “Лікар має звертати увагу на коефіцієнт позитивності, щоби не потрапити в так зване сирологічне вікно, коли ще пацієнт не напрацював тих антитіл від початку контактування з вірусом. Від початку контактування з вірусом до появи антитіл проходить 5-8 днів”.

У Волинській лікарні показали як по-новому тестують на COVID-19Андрій Гнатюк

У Волинській лікарні показали як по-новому тестують на COVID-19

ІФА тестування – нова вимога Міністерства охорони здоров’я України, каже керівник лікарні Олександр Дудар. З результатом аналізів визначатимуть, у якому відділенні лікуватиметься пацієнт. “Повинні розглядати кожного, хто поступає в нашу лікарню як потенційно інфікованого. Це забезпечить нам безпеку в плані розповсюдження коронавірусної хвороби”, – каже лікар.

Лікарка-лаборантка Наталія Щелоковська розповіла: антитіла коронавірусу – це молекула білка, яку шукають у крові. Імуноферментне дослідження крові триває до 2 годин. На останньому етапі прилад виводить на екран результати аналізів.

Як розповіла головна санітарна лікарка області Наталія Янко нині в області ІФА-тестування застосовують у шести лікувальних установах.

Leave a Comment