Новини

Збив жінку і підпалив авто: суд залишив під вартою водія-порушника

Чернівецький апеляційний суд залишив під вартою 36-річного водія, який на автомобілі Daewoо Lanos, перебуваючи за кермом в стані алкогольного сп’яніння, перевищив дозволену швидкість та здійснив наїзд на 27-річну потерпілу в межах нерегульованого пішохідного переходу. Про це повідомляє Молодий Буковинець.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень жінка загинула на місці. Після цього водій зник з місця події, а в подальшому підпалив автомобіль з метою приховування слідів вчинення злочину, повідомляє прес-служба суду.
На початку квітня підозрюваному був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а в подальшому ухвалою слідчого судді Садгірського районного суду м.Чернівці цей строк був продовжений до 01 липня 2020 року.

Адвокат оскаржив вказане рішення суду. В апеляційній скарзі він просив змінити його підзахисному міру запобіжного заходу з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, посилаючись на незадовільний стан здоров’я підозрюваного.

Однак, на переконання колегії суддів Чернівецького апеляційного суду, чоловік обґрунтовано підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, за який передбачене покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. А в разі обрання підозрюваному іншого запобіжного заходу, не пов’язаного з ізоляцією, він мати можливість переховуватися від слідства та суду і незаконно впливати на свідків.

Що стосується стану здоров’я, ці доводи апеляційної скарги вже були взяті до уваги районним судом. Підозрюваному була роз’яснена можливість самостійно обрати лікаря та отримати необхідну медичну допомогу, перебуваючи у слідчому ізоляторі. В разі погіршення самопочуття керівництво установи забезпечує допуск медичного працівника до підозрюваного.

До слова, за таких обставин, колегія суддів відхилила апеляційну скаргу, а ухвалу суду першої інстанції про продовження строку тримання під вартою – залишила без змін.

Leave a Comment