Новини

В Україні планують запровадити плату за користування дорогами для вантажного транспорту

У Верховній Раді України зареєстровано законопроекти, які передбачають введення плати за використання автомобільних доріг. 

Про це пише agronews.ua з посиланням на Міністерство інфраструктури України.

Зокрема, законопроекти №3544 і №3545 передбачають впровадження системи збору плати за проїзд по автодорогах для вантажного транспорту з дозволеною загальною масою 12 т і більше. Це буде здійснюватися за допомогою супутникових технологій (систем GNSS). Залучені від збору кошти будуть направлятися на розвиток і утримання дорожнього господарства.

«Найважливіше – ці проекти повинні бути максимально збалансованими. Необхідно враховувати інтереси всіх учасників процесу, слухати бізнес, щоб захистити його від можливих наслідків », – сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Він додав, що основна мережа автомобільних доріг в Україні була побудована до 2000 року, з урахуванням норми навантаження 6-7 тонн на вісь, а сучасні нормативні розрахункові навантаження для автомобільних доріг становлять 11,5 тонни на вісь.

«Система збору плати за проїзд вантажівок застосовується в Євросоюзі, але ми повинні врахувати всі можливі наслідки для українських перевізників від введення норм, які передбачені в законопроектах», – додав Криклій.

Leave a Comment