Новини

Черговий скандал за участі поліцейських, які погрожували підліткам

Поліцейські в Івано-Франківській області затримали двох підлітків, привезли їх до відділення і влаштували жорсткий допит з погрозами. Відзначається, що в відношенні дій правоохоронців почалася службова перевірка.

В Івано-Франківській області спалахнув скандал з поліцією. Відзначається, що поліцейські затримали двох підлітків, привезли їх до відділення і влаштували їм жорсткий допит з погрозами. Підкреслюється, що у відношенні дій правоохоронців почалася службова перевірка.

Про це повідомляє місцеве видання “Галка”.

Відзначається, що 30 травня поліція затримала двох підлітків. Поліцейські відзначили, що ті билися в громадському місці, а значить порушували громадський спокій. Розмова з поліцейськими була записана одним з підлітків, який пізніше передав матеріали в ЗМІ.

При цьому підлітки відзначають, що їх побили і змусили роздягатися до білизни. При цьому на аудіо чутно, як один з поліцейських принижує молодих людей і погрожує їм. У розмові є такі фрази:

“Шмаркач, я таких, як ти, на сніданок їм”, “Я тебе на землю спущу”, “Ти у мене підпишеш, і не такі підписували”, “Ви діти європейців, скажи мені, дикун” та інше.

Головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області провело службове розслідування, в ході якого перевірили інформацію щодо неправомірних дій працівників Івано-Франківського відділу поліції.

За порушення вимог Закону України “Про Національну поліцію”, керуючись Дисциплінарним статутом Національної поліції України, двох поліцейських звільнено з органів Національної поліції, а ще одного працівника знято із займаної посади. Водночас начальнику Управління превентивної діяльності оголошено сувору догану, а т.в.о. заступнику начальника ГУНП обласної поліції суворо вказано на відсутність належної профілактичної роботи у підпорядкованому підрозділі, у зв’язку з нетривалим терміном перебування на займаній посаді (3 дні).

Leave a Comment