Важливо Новини

Суд прийняв гучне рішення у справі Порошенка

П’ятого президента України хочуть допитати як свідка у “справі 43 картин”.

Печерський районний суд Києва дав дозвіл на примусовий привід п’ятого президента України Петра Порошенка на допит в Державне бюро розслідувань.

Про це повідомляє інформаційне видання “Корупція“.

Порошенка планують допитати як свідка у так званій “справі 43 картин”. Намагаючись вручити йому повістку на допит, спецназівці бюро увірвалися в музей Івана Гончара в Києві, пошкодивши вхідні двері.

“Печерський районний суд міста Києва прийняв рішення про примусовий привід Порошенка П.О. для допиту в якості свідка в кримінальному провадженні, в якому досліджуються обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, що складається з 43 картин всесвітньо відомих художників “, – йдеться в повідомленні бюро на сторінці в Facebook.

Допит повинен відбутися 10 червня в 11:00 у приміщенні ДБР на вулиці Симона Петлюри, 15.

Раніше Державно бюро розслідувань заявило, що може застосувати до колишнього президента Петра Порошенка силовий привід в разі чергової його неявки на допит.

Крім того, адвокати Порошенка заявляли, що він не з’явиться на допит в Державне бюро розслідувань через не передбачений законом спосіб сповіщення про виклик на допит.

Leave a Comment