Волинь Новини

Кому землі, або чи стали мешканці Волинської громади реальними власниками обіцяних земель

Нещодавно прес-служба прокуратора Волинської області на своєму офіційному сайті опублікувала інформацію щодо фактів неправомірних дій депутатського корпусу Жидичинської ОТГ, що привернуло до себе пильну увагу громадян та засобів масової інформації.

Як зазначають депутати, поширена інформація містить неправдиві відомості щодо їхнього службового становища, отож, посадовці були змушені звернутися до прокуратори Волинської області з офіційним листом щодо спростування поширеної недостовірної інформації.

Інтернет-видання Волинь infa миттєво відреагувало на цю подію, яка викликала неабиякий резонанс. Ми поцікавилися у голови Жидичинської ОТГ щодо ситуації, яка склалася з представниками Жидичинської ОТГ щодо розподілу земельних ділянок

Мені немає чому боятися. По законодавству я 2,5 року будучи очільницею Жидичинської ОТГ не створювала жожних злодіянь. Якщо хотіла отримати клаптик землі, у розмірі 7 соток землі для своєї сім’ї, і когось це збентежило – нехай. Якщо будуть перевірки – будемо чекати. На мою думку, перевірки – це хороший приклад продемонструвати справжню сутність депутата та людини вцілому” – повідомляє голова Жидичинської ОТГ Галина Матвіюк.

 

На черговій 58 сесії Жидичинської ОТГ депутати обговорювали актуальний розподіл земельних ділянок. Сільська рада має намір роздати ці землі жителям ОТГ, серед яких учасники АТО. Утім, 4 гектари землі у масиві “Мачули”, що у селі Кульчин Ківерцівського району, депутати Жидичинської ОТГ на попередній сесії розподілили на вісьмох людей.  Отож, мешканці прилеглих сіл прийшли на сесію, аби здійснити справедливий розподіл землі.

Представниця громади Наталія Грушка розповіла, що лучани, які користуються землею Жидичинської ОТГ, написали заяви до Держгеокадастру на виготовлення документації на ці ділянки. Люди прийшли на сесію сільської ради, аби дізнатися, хто отримає землю, де знаходяться їх городи, тощо.

До слова, майже 40 років лучани використовують ці землі для вирощування городини. Втім, будувати житлові будинки там не можна.

Також, на сесію прийшли жителі громади, учасники АТО/ООС і їх рідні.

Якщо є земля в Жидичинській ОТГ, то її треба віддати тим, які кров проливали за нас кров, для них та земля. Звісно, необхідно аби захисники тут жили, сім’ї створювали“, – зазначає Голова ГО “Спілка воїнів АТО Волині” Олександр Серватович.

Сільська голова Жидичина Галина Матвіюк на закиди односельчан повідомляє: заяву про отримання землі мають можливість подавати, як депутати так, і місцеві жителі.

Галина Матвіюк: “На жаль, у  нас двояке ставлення до депутатів та до працівників сільської ради. Працівники сільської ради — це єдині, які працюють на громаду. Тому що решта проявляє лише пасивність. То чому пасивному жителю ми повинні надати земельну ділянку, який не вийшов на жодну толоку, сидить на дивані і лише пише щось у фейсбуці?
Якщо людина працює у сільській раді, бере активну участь у громадському житті села, то чому ж тоді не заслуговує на клаптик землі. Адже, депутат представляє інтереси. Звісно, немає жодних суперечностей, що учасники АТО отримають бажану землю. На мою думку, на землю заслуговують усі» – зазначила Галина Матвіюк.

Окрім цього, кожен із присутніх депутатів мав можливість охарактеризувати роботу та власні здобутки за час своєї каденції перед громадою. А також висловити своє бачення, щодо розподілу землі.

“Депутати та жителі громади зібралися аби доцільно розподілити близько 20 га, які мусять перейти з власності громади у приватні руки” – зазначив депутат Жидичинської ОТГ Валерій Шевчук.

 

Як зазначається, питання землі неабияк хвилює пересічних жителів Жидичинської ОТГ.

Жителька с. Клепачів Юлія Рудчик: “Має ділитися земля, ніхто її не розподіляв. Зізнаюсь, я раніше теж писала заяву, аби отримати землю, ходила навіть у прокуратуру, на жаль я не змогла отримати, ані шматочка землі.  Маю усі належні документи, що свідчать про це. У відповідь лише чула : «немає землі».” – додає Юлія Рудчик.

До слова, що стосується земельних питань, з 01.06. 2020 року за розпорядженням Волинської обласної адміністрації на території Жидичинської ОТГ розпочався аудит земель,  який завершиться 31.08.2020 року.

Чергова 58-ма сесія Жидичинської сільської ради сьомого скликання сьогодні завершила роботу. Під час засідання депутати розглянули більше 170 питань.

Leave a Comment