Новини

Зеленський планує на Трійцю відпочити на Азовському морі

Володимир Зеленський планує провести Трійцю під Кирилівкою.

Володимир Зеленський планує провести найближчі вихідні на Азовському морі. ЗМІ стало відомо, що президент на Трійцю зібрався відпочити неподалік від Мелітополя та Кирилівки, – передає РБК-Україна.

На Бирючому острові – розширеній ділянці в кінці Федотової коси – вже щосили готуються до візиту гаранта.

Острів входить до складу Азово-Сиваського національного природного парку в Херсонській області. А з 2015 року його відкрили для туристів.

“Приводять у порядок “президентську дачу”, облаштовують вертолітний майданчик”, – сказано в повідомленні.

Зеленський їде відпочивати на Азовське море - ЗМІ

Зеленський їде відпочивати на Азовське море - ЗМІ

Також йдеться, що резиденція на острові з’явилася ще в “хрущовські часи”. Власне, саме Микита Сергійович перетворив заповідник у заповідно-мисливське господарство. Для генсека там відбудували дачу, але з’явився він там… всього один раз.

Поруч із “хрущовкою” стоїть резиденція, яку звели під час прем’єрства Павла Лазаренка. Тодішній президент Леонід Кучма зупинявся на Бирючому острові свого часу.

Зеленський їде відпочивати на Азовське море - ЗМІ

Кажуть, що родина Януковичів також полюбляла відпочивати й полювати тут. Та й за часів президентства Петра Порошенка острів періодично “закривали” – говорили, для візиту тодішнього гаранта.

Для довідки: Бирючий – це штучно створений острів (піщана коса) в Азовському морі неподалік від Генічеська. Він відмежовує від моря Утлюцький лиман. На острові довжиною 24 км і шириною близько 5 км склалася унікальна екосистема.

Ще п’ять років тому на 290 гектарів острова жили понад 1000 оленів, 2500 ланей, 120 рідкісних туркменських куланів, зайці та фазани.

Leave a Comment