Волинь Новини

Жительку Волині ошукали на 40 тисяч гривень (деталі)

Протягом минулої доби пройдисвіти ошукали жителів Волинської області на майже 150 тисяч гривень. Випадки шахрайств зареєстрували, зокрема, у Луцьку, Нововолинську, Ковелі та смт Турійську. Про це повідомляє пресслужба поліції Волині.

Так, у Нововолинську аферисти зателефонували пенсіонерці та повідомили, що її онук потрапив у ДТП і йому терміново необхідні кошти на лікування, пенсіонерка, не уточнюючи інформацію у рідних, перерахувала 60 тисяч гривень на платіжну картку зловмисників. Про це повідомляє інформаційне агенство  «Волинь. Правда».

Житель Луцька придбав морський контейнер за 30 тисяч гривень на сайті інтернет-магазину. Кошти чоловік перераховував через термінал, товар – не отримав. У такий спосіб сталися шахрайства у Ковелі та селищі Турійську, а лучанку, котра добровільно погодилася обміняти гроші на купюри нового зразка, зловмисники ошукали на майже 40 тис. грн.

За всіма фактами злочинів слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліція Волинської області закликає громадян бути пильними та не діяти у «вирі емоцій»: не розголошуйте своїх особистих даних стороннім, не купуйте в інтернет-магазинах товари з повною оплатою на картку, перевіряйте інформацію, яка стосуються ваших рідних.

Leave a Comment