Важливо Волинь Новини

Від імені священника видурювали гроші у людей (деталі)

На Волині шахраї створили фейкову сторінку священика у facebook, щоб видурювати гроші

Зловмисники просили від його імені пожертви для воїнів Донбасу

Минулої неділі на сторінці в Facebook старшого декана Горохівського деканату, настоятеля Свято-Вознесенського храму м.Горохова о. Андрія Сидора з’явилося повідомлення: «Я їду в АТО з капеланом, веземо продукти і лікарства хлопцям і трохи не розрахував з  грошима. Чому і прошу Вас: якщо напишу Вам номер телефону, зможете його поповнити? Дуже потрібно Хлопцям. А я приїду і віддам Вам. Буду вдячний за допомогу».  Поруч начебто о. Андрій вказав номер мобільного телефона 0988129088, до слова, не свій, на який доброчинці мали б перераховувати кошти.

Настоятель Свято-Вознесенського храму м. Горохова о. Андрій Сидор.
Настоятель Свято-Вознесенського храму м. Горохова о. Андрій Сидор.

Та про це зовсім не своє звернення, благочестивий священник не відав, як мовиться,  ні сном, ні духом. Дізнався про нього з телефонної розмови  аж увечері від горохівчанки, котра працює в далекій закордонній країні.

Отець Андрій каже, що від почутого аж сполотнів, бо не опубліковував ніякого оголошення, тим паче, з подібним змістом.

«Отче Андрію, прочитала Вашу інформацію на сторінці. Куди Ви їдете? Хочу побажати щасливої дороги і допомогти благодійно». – доброзичливо розпитувала жінка.

Отець Андрій каже, що від почутого аж сполотнів, бо не опубліковував ніякого оголошення, тим паче, з подібним змістом. Таких дзвінків до настоятеля від заробітчан із-за рубежу, котрі постійно жертвують гроші на храм, на инші благодійні цілі, цього дня було ще кілька. І це добре, що в цьому випадку жертводавці проявили обережність, бо, як з’ясувалося, якийсь ошуканець створив у Facebook фейкову (фальшиву) сторінку о.Андрія.

– Найперше, що я зробив, то зателефонував за вказаним номером. Запитав, ніби нічого не знав, хто мене слухає? Мовляв, чи то отець Андрій, чи просто  Роман,  на номер телефону  якого потрібно було перераховувати пожертви? Виявляється, потрапив на Романа, бо сам я, зі слів афериста, був якраз зайнятий.

Шахрай розказав мені все, як повідомляв фейком.  Тоді я не витримав  такого неподобства й став соромити  абонента вже від свого імені. Та він кинув слухавку і більше її не піднімав, – обурювався з такого безбожництва духовний наставник горохівчан, який служить їм вірою і правдою вже десятки років поспіль.

Тоді я не витримав  такого неподобства й став соромити  абонента вже від свого імені.

Обурюється не лише він. Під спростуванням на справжній  сторінці о.Андрія користувачі в коментарях і досі виливають свій гнів на паскудного безбожника, який не побоявся гріха ошукати священнослужителя і тих, хто вірить у добро й милосердя, хто хоче повернути всіма силами Україні мир,  синів і доньок, які захищають територіальну цілісність держави  на Донбасі.

Отець Андрій Сидор, а також працівники Горохівського відділу поліції ГУНП у Волинській області просять усіх жителів Горохівщини не вестися на такі  провокації. Священнослужитель, до слова, ніколи не змінював своєї сторінки,  ні в кого не просив грошей із неї.

Шукаючи легкої наживи, дурисвіти не зупиняться навіть перед найсвятішими людськими почуттями. Будьте обачними!

Leave a Comment