Важливо Волинь Новини

“Пом’якшення карантину не означає, що хвороба відступила” – Пустовіт про громадський транспорт

Сьогодні на маршрути Луцька вийшли 32 тролейбуси та 135 автобусів.

Про це йшлося під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, – повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Зі слів начальника управління транспорту та зв’язку Володимира Степанова, сьогодні громадським транспортом у Луцьку скористалися 19 тисяч людей. Усі дотримуються вимог карантину.

Як зазначив начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін, минулими вихідними у Луцьку коронавірусну інфекцію виявили у восьми осіб, серед яких є три медичних працівники. А щодо захворюваності на грип та ГРВІ, то до сімейних лікарів звернулися 27 лучан (19 дітей та 8 дорослих). Виявили двох хворих з підозрою на COVID-19. На стаціонарному лікуванню перебуває 36 хворих (27 – в обласній інфекційній лікарні, 19 – у Волинській обласній клінічній лікарні).

За даними Волинського обласного лабораторного центру, впродовж вихідних на Волині зареєстровано 5 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, серед яких – чотири контактні особи, одна молодша медична сестра Луцької районної лікарні.

Спеціалісти управління держпродспоживслужби Головного Управління у Волинській області продовжують перевіряти роботу ринків. Сьогодні склали три протоколи за порушення. Серед основних – недотримання дистанції та відсутність індивідуальних засобів захисту лучан.

Працівники Державного пожежно-рятувального загону управління ДСНС України в області обробили спеціальними розчинами 15 під’їздів.

“Пом’якшення карантину не означає, що хвороба відступила. Головне – не погіршити ситуацію,а втримати її такою, якою вона є зараз. Кожна людина повинна дотримуватися відповідних правил. Ніхто від хвороби не застрахований. Я хотів би, щоб ми не розслаблялися. Маски в транспорті та закладах торгівлі залишаються й надалі”, – наголосив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Leave a Comment