Волинь Новини

“Це — послаблення карантину, а не відміна”, – Волинська ОДА

Попри послаблення карантину випускникам шкіл області радять не наражатися на небезпеку і не святкувати випускні вечори в ресторанах та великих компаніях. Про це Суспільному розповіла заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

Нагадаємо, 29 травня Волинь офіційно приступила до другого етапу послаблення карантину. Напередодні, на сесії Луцької міської ради депутати дозволили з 10 червня відновити роботу закладам харчування: кафе та ресторанам.

У Луцьку закінчили школу цьогоріч 1385 школярів. Загалом в області 7 825 одинадцятикласників, – розповіла Суспільному заступниця начальниці обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

Заступниця голови облдержадміністраціїТетяна Щербак: Ми не рекомендуємо проводити осатанні дзвоники і святкування, тому що на зараз ще не має тієї безпеки. Це — послаблення карантину, а не відміна. Це — важливо. Тобто, ніхто не відміняв ні масковий режим, ні дотримання дистанції. У нас послаблення, а не відміна карантину.”

Зі слів Тетяна Щербак, школи на Волині відкриють для проведення ЗНО. За яких карантинних правил випускники складатимуть зовнішнє незалежне оцінювання МОЗ уже повідомив.

Управління освіти області додатково інформуватиме громади та районні управління освіти про необхідність дотримання правил карантину серед випускників, – розповіла Тетяна Соломіна.

Leave a Comment