Волинь Новини

Чому карантин на Волині послаблять не скрізь і що кажуть у районах

Карантинні послаблення, запроваджені на Волині стосуються не усіх міст та районів області. Як розповіла під час брифінгу заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не дозволила перейти на другий етап послаблення місту Ковель та смт. Олика Ківерцівського району.

Нагадаємо, відсьогодні Волині офіційно дозволили послабити карантинні обмеження. До цього область більше тижня була серед регіонів, де через показник захворюваності МОЗ не дозволяв приступити до другого етапу послаблення.

Зі слів Тетяни Щербак, у смт. Олика та місті Ковелі нині активні два найбільші спалахи коронавірусу в області. Нагадаємо, станом на 29 травня найбільше хворих в області зареєстрували в психіатричній лікарні смт. Олика. Там від коронавірусу за місяць померли три пацієнтки.

В Олиці продовжуються карантинні обмеження до 22 червня, розповіла Суспільному селищний голова Олена Кашевська. Вона каже: про рішення обласної комісії дізналися сьогодні. Ринки нині не працюють, періодично проводять дезінфекцію приміщень. Транспортне сполучення не відновлюватимуть.

Голова Олицької селищної ради Олена Кашевська: В нас такого як карантинні пости стоять – немає. Ну а так, по суті ще ми нічого остаточно не вирішили.”

У Ковелі та районі дитячі садки теж поки не відкриватимуть. Громадський транспорт і досі під забороною, – каже начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельського міськвиконкому Юрій Дідковський. Каде рішення не послаблювати карантин сьогодні прийняла місцева комісія з питань ТЕБ та НС.

Начальника відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельського міськвиконкому Юрій Дідковський: “До другого етапу виходу з карантину наше місто не готове. У Ковелі й надалі не можна відновлювати пасажирські перевезення, відкривати дитячі садки, заклади фізичної культури, готелі, проводити спортивні заходи. Зараз надзвичайно важливо зупинити поширення коронавірусної інфекції.”

Як пояснюють в ОДА карантин уряд дозволяє послабити, якщо протягом тижня на кожні 100 тисяч населення буде не більше 12-ти нових інфікованих на день. У Ковелі станом на сьогодні показник індцидентності коронавірусу 29% хворих на 100 тисяч населення. В Олиці – 27,3% недужих.

Leave a Comment