Волинь Новини

На Волині послаблять карантин. Що і де запрацює

З 29 травня на Волині офіційно дозволено послабити карантин. Про це під час брифінгу розповіла заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак. З її слів, відповідне рішення сьогодні о 12:30 прийняли члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, карантинні послаблення в Україні запровадили з 22 травня. До сьогодні, Волинь була у списку областей, де кількість хворих на 100 тисяч населення не дозволяла послабити карантинні заходи.

Згідно рішення уряду, карантинні послаблення відсьогодні на Волині виглядають так:

– відвідування закладів дошкільної освіти відсьогодні дозволили;

– проведення спортивних заходів можливе, але без глядачів;

– дозволено проведення релігійних заходів, за умови перебування однієї особи на 10 квадратних метрів;

– відновити роботу можуть готелі, крім ресторанів всередині;

– дозволяються регулярні та нерегулярні автомобільні перевезення у міському, приміському та внутрішньообласному сполученні, за умови дотримання дозволеної кількості пасажирів.

На Волині послаблять карантин. Що і де запрацює

Зі слів заступниці голови ОДА, карантинні послаблення стосуються і Луцьких маршруток та тролейбусів. “Транспорт у обласному центрі буде ходити, попри маніпуляції”, – сказала Тетяна Щербак.

Деякі карантинні послаблення в області запрацюють з 1 червня. Зокрема це стосується закладів фізичної культури, спортзалів. Відвідування групових занять у закладах освіти, але не більше 10 осіб у групі.

Зі слів Тетяни Щербак, карантинні послаблення на Волині стали можливі завдяки зниженню показника інцидентності випадків коронавірусу на 100 тисяч населення. На Волині, станом на 29 травня – 11,93% хворих.

Leave a Comment