Новини

Україна відкрила кордон з Молдовою та ЄС: що відомо

Як стало відомо, в ніч на 29 травня Україна відкрила 6 пунктів пропуску на кордоні з Молдовою, ще в 60 українська сторона чекає дзеркальних дій з боку країн Євросоюзу. Про це Українській правді розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

“В 00.00 годин всі 66 пунктів пропуску з українського боку кордону відкрилися, прикордонники готові до здійснення всіх пропускних операцій щодо всіх напрямків: як по громадянах, так і по транспортних засобах.

Станом на 9 ранку 6 пунктів пропуску суміжних країн поновили роботу: на кордоні з Молдовою (2 залізничні та 4 автомобільні). Є попередня інформація, що незабаром може поновитися робота пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною. Відстежуємо ситуацію, адже в деяких країнах також потрібне урядове погодження на відкриття кордону”, – сказав Демченко.

Згідно з інформацією МВС, свою роботу відновили:

  • “Мамалига-Крива” (залізничний, розташований у Новоселицькому районі Чернівецької області).
  • “Кельменці-Ларга” (залізничний, розташований у Кельменецькому районі Чернівецької області).
  • “Кельменці-Ларга” (автомобільний, розташований у Кельменецькому районі Чернівецької області).
  • “Сокиряни-Окниця” (автомобільний, розташований у Сокирянському районі Чернівецької області).
  • “Маяки-Паланка-Удобне” (автомобільний, розташований у Білгород-Дністровському районі Одеської області).
  • “Серпневе-1 – Басараб’яска” (автомобільний, розташований у Тарутинському районі Одеської області).

За словами речника, пасажиропотік поки залишається на старому рівні – близько 20 тисяч осіб на в’їзд та виїзд. Однак, на кордоні очікують зростання пасажиропотоку, але не стрімкого. Це пояснюється тим, що і в Україні, і в сусідніх країнах діють карантинні обмеження.

Нагадаємо, 20 травня Кабінет міністрів постановив відновити роботу 66 пунктів пропуску на кордоні з Європейським Союзом і Молдовою.

Leave a Comment