Волинь Новини

Приріст хворих на коронавірус у Волинській області не дозволяє послабити карантин – ОДА

Станом на 28-ме травня в області лабораторно підтвердили 851 випадок інфікування коронавірусною інфекцією. Кількість хворих поки не дає Волині потрапити до списку областей де МОЗ дозволив послабити карантин.

Про це розповіла під час брифінгу заступниця голови ОДА Тетяна Щербак, – інформує Суспільне.

Нагадаємо, з 22-го травня в Україні стартував другий етап послаблення карантину. Зі слів Тетяни Щербак, рішення приймається з урахуванням оцінки епідситуації і наявності у регіоні одночасно трьох ознак, а саме: інцидентності, завантаженості ліжок у лікарнях та середня кількість ПЛР-тестувань в області.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак: 

“Кількість інфікованих, а це інцидентність, то на жаль вона у нас вища від норми. Має бути 12% на 100 тисяч населення. У нас на сьогодні показник 14,83%. Тому говорити зараз про зняття карантинних заходів ми не можемо”

Як пояснили в Кабміні, послаблювати карантин можна, якщо протягом тижня на кожні сто тисяч населення буде не більше 12-ти нових інфікованих на день. В такому випадку можна буде відкрити готелі та церкви, а також проводити спортивні змагання, за умови, що в одному місці буде не більш як півсотні людей.

Leave a Comment