Новини

Стало відомо, за якої умови українці можуть перетинати кордон

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що міжнародне авіасполучення відновлять з 15 червня, а на авто перетинати український державний кордон можна вже зараз, але за умови 14-денної самоізоляції по поверненню.

Про це він сказав, відповідаючи на питання, коли у рамках послаблення карантину відкриється міжнародне сполучення, зокрема відновляться авіаперевезення та перетин кордону на авто.

“Якщо у Вас є бажання виїхати у Білорусь або країну ЄС автомобільним транспортом, то ви можете це робити. На сьогоднішній день не існує жодних обмежень”, – заявив міністр.

“Якщо ми говоримо про авіасполучення, то згідно з планом виходу карантину, який був затверджений урядом, воно відновлюється, починаючи з 15 червня”, – додав Степанов.

За його словами, всі, хто будуть повертатися з міжнародної поїздки в Україну, повинні будуть піти на двотижневу самоізоляцію.

Крім того він розповів, що у зв’язку з послабленням карантину у країні вже відновлюються спортивні змагання, у тому числі з 22 травня дозволені спортивні заходи за участю до 50 осіб.

Про МОЗ може робити виключення.

“Якщо спортивні змагання передбачають більшу кількість (осіб – ред.), ми спеціально прописали у постанові Кабміну, що це можливо з дозволу Міністерства охорони здоров’я”, – зазначив міністр.

Він уточнив, що 26 травня на прохання представників федерації футболу та представників прем’єр-ліги, відомство погодило старт чемпіонату прем’єр-ліги за участю до 200 осіб.

Степанов наголосив, що у МОЗ розписали чіткі рекомендації, як саме має проходити захід, глядачі на стадіоні не передбачені.

Leave a Comment