Важливо Волинь Новини

Порушення карантину на луцьких ринках

У Луцьку на продуктових ринках фіксують порушення карантину

Про це стало відомо сьогодні, під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Відтак, всього у Луцьку на коронавірус захворіли 161 лучан, продовжується обстеження підозр захворювання на COVID-19 та кола їх контактних осіб. Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін зазначив, що індекс інцидентності при цьому становить 11,3% на 100 000 населення, при нормі в 12%. Такі показники відповідають новим вимогам до наступного етапу послаблення карантинних заходів.

Зважаючи на такі дані, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт розпорядився підготувати звернення до голови обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, щодо дозволу на пом’якшення карантину у місті Луцьку, про це йдеться на сайті Луцькради.

Працівники Держпродспоживслужби не припиняють перевірку продуктових ринків у місті Луцьку. За останню добу було виявлено низку порушень вимог до роботи таких ринків, маскового режиму підприємців та відвідувачів, засобів дезінфекції та обладнання торговельного місця захисним екраном. Із підприємцями непродовольчих ринків триває робота із напрацювання норм та вимог до подальшої діяльності.

“Сьогодні у нас є розуміння того, що з 1 червня можливий черговий етап пом’якшення карантину. Висока імовірність того, що запустять громадський транспорт, відкриють дитячі садочки. Тому працюємо в цьому напрямку, готуємося повноцінно ввійти у новий режим роботи.

Я думаю, що наше звернення до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки стане ще одним поштовхом до запуску громадського транспорту у місті Луцьку”, – зазначив Григорій Пустовіт.

Leave a Comment