Волинь Новини

Залізничне сполучення в Україні запустять: чи здорожчають квитки?

алізничне сполучення в Україні запустять раніше, ніж анонсував Кабінет Міністрів. Поїзди почнуть курсувати не від 1 червня, а вже цього тижня. Але в тих областях, де можливе пом’якшення карантину.

Про це Сніданку з 1+1 розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій, але точної дати не назвав, пише ТСН.

Запустять всі типи поїздів. Першими поїдуть приміські електрички, далі поїзди далекого сполучення – швидкісні експреси та нічні поїзди. Вони курсуватимуть передусім на Південь, де епідеміологічна ситуація не складна і де чекає море. Також потяги поїдуть за кордон. Ними українці зможуть повертатися додому, а відтак не треба буде вже чекати на евакуаційні авіарейси та переплачувати за квитки величезні гроші.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Щодня у кожній області збирається комісія із техногенної та екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і дивиться на свіжі показники захворюваності. Після цього ухвалює рішення. Там, де ситуація в межах норми – карантин послаблюють і пускають транспорт. Там, де ситуація цього не дозволяє, потяги, а також автобуси ще не їздитимуть.

“Робити висадку можна, а підбирати пасажирів – з логіки прийнятих рішень воно буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт – це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби”, – наголосив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Також міністр повідомив, що вже цієї середи або від четверга з’являться в продажі залізничні квитки. Ціни на них піднімати не будуть. Утім, вони все одно вони здорожчають. Справа у тому, що починається гаряча літня пора. У цей час підвищений попит на квитки і, як і кожного року з від червня і аж до 31 серпня квитки продають за підвищеним коефіцієнтом – плюс 7%.

Leave a Comment