Важливо Новини

В Україні створили “кризову кімнату” для постраждалих від насильства. Фото

Відкрили першу кімнату кризового реагування для осіб, які постраждали від домашнього насилля. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Так, ця кімната була створена для того, щоб постраждалі від насильства не опинялися на вулиці після втечі від кривдника. За час перебування у кімнаті таким особам надаватимуть психологічну та юридичну допомогу.

“Ми зрозуміли, що найбільша проблема, яка в нас є, – це коли жінка, часто разом із дитиною, тікає від кривдника, опиняється просто на вулиці, а соціальної послуги, яка мала б надаватися, немає. Для цього, власне, і було створено цю кризову кімнату, яка має стати тимчасовим прихистком для постраждалих від насильства. Також, у кімнаті кризового реагування забезпечують харчуванням та засобами особистої гігієни”, – зазначила заступниця голови Марина Хонда.

Як зазначається, у “кризових кімнатах” цілодобово працюватимуть по чотири соціальні працівники. Таким чином постраждалі зможуть поселятися там у будь-який час доби.

Одночасно перебувати у кімнаті можуть четверо дорослих та двоє дітей. Після закінчення граничного строку перебування у “кризовій кімнаті” постраждалих можуть влаштувати до притулку чи інших спеціалізованих служб.

Крім цього, в КМДА наголосили, що адреса кімнати кризового реагування не розголошується з намірів безпеки постраждалих від насильства.

До слова, раніше в столиці запустили цілодобову Службу “Телефон довіри” (044 272-15-00 – з мобільного та 15-00 зі стаціонарного), яка надає психологічну підтримку для постраждалих від домашнього насильства.

 

Leave a Comment