Новини

Геращенко прокоментував можливість відставки Авакова

Як стало відомо, Міністерство внутрішніх справ не бачить підстав для відставки міністра Арсена Авакова через події в Кагарлику, де у відділенні поліції катували і гвалтували жінку.

Заступник голови МВС Антон Геращенко прокоментував можливість відставки очільника відомства Арсена Авакова через події у Кагарлику, де поліцейські катували і зґвалтували дівчину. Про свої припущення Геращенко розповів у “Сніданку з 1+1”, пише ТСН.

“Я вважаю, що у цій ситуації рішення не обґрунтоване. Тому що ми будуємо систему, за якої вона реагує на подібні події. Ще раз наголошу: до Майдану подібні дії приховували. У нас же позиція – і це якраз результат роботи міністра внутрішніх справ – у нас повна нетерпимість до катувань і насильства. Миттєва реакція на те, щоб притягати до відповідальності таких людей”, – наголосив заступник керівника МВС.

Нагадаємо, у понеділок поліція повідомила про затримання двох своїх співробітників із Кагарлика за підозрою в згвалтуванні 26-річної жінки. У той же день підрозділ розформували, а співробітників відправили на переатестацію.

Було встановлено, що в ніч із 23 на 24 травня один з оперуповноважених у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали у відділення поліції як свідка, – одягав протигаз, застосовував наручники і стріляв із табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтував потерпілу.

Крім цього, затримані поліцейські застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. Погрожуючи потерпілому згвалтуванням, правоохоронці ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з пістолета табельної зброї над головою. У результаті потерпілий отримав переломи ребер і носа.

Leave a Comment