Новини

Стало відомо, коли відкриють спортзали та запустять поїзди й міжобласні маршрутки

Як стало відомо, відкриття спортзалів і басейнів, залежно від епідеміологічної ситуації, можливе з 1 червня.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу 26 травня, повідомляє кореспондент Молодий Буковинець.

З 1 червня якщо будуть досягнуті деякі індикатори епідситуації планується відкриття басейнів і спортзалів. Також відвідування освітніх занять в групах не більше 10 чоловік, наприклад, почнуть роботу автошколи. Також почнуть з 1 червня запуск залізничного транспорту і міжобласних перевезень автомобільним транспортом”, — сказав він.

За словами Ляшка, найближчим часом МОЗ оприлюднить рекомендації щодо забезпечення протиепідемічних норм для спортзалів і басейнів.

Басейни ми раніше не розглядали на третьому етапі виходу, але нові дані, які з’явилися сьогодні, щодо поширення коронавірусу через водний шлях передач, зокрема, у воді, яка підлягає постійній дезінфекції, дозволяють нам почати їх роботу”, — додав він.

Ляшко заявив, що умовами для ослаблення карантину є показники інцидентності (не більше 12 хворих на 100 тисяч населення), завантаженості ліжок в лікарнях для пацієнтів з коронавірусом (менше 50%), середньої кількості тестувань ПЛР та ІФА (не менше 12).

Leave a Comment