Новини

Служба зайнятості надала офіційні дані скільки в Україні офіційно безробітних: цифри вражають

Станом на 20 травня кількість зареєстрованих безробітних в Україні становила 501 тис.осіб, що на 196 тис. або на 64% більше, ніж на цю ж дату минулого року.

Про це повідомляє Державна служба зайнятості, передає БізнесЦензор.

Зростання зареєстрованого безробіття зафіксовано в усіх регіонах, найістотніше – в Хмельницькій, Запорізькій, Полтавській, Київській, Львівській, Закарпатській областях (в 2,1 – 2,3 рази) і Києві (в 3,5 рази).

“Левову частку безробітних (18%) можна віднести до категорій осіб, які стикаються з великими труднощами при пошуку роботи. Так, станом на 1 травня серед безробітних 9% (42,2 тис.) становили особи, яким залишилося 10 і менше років до пенсії, 5% (20,7 тис.) – особи з інвалідністю, 2% (9,4 тис.) – учасники АТО. Ці категорії користуються додатковими гарантіями в сприянні працевлаштуванню “, – наголошується в повідомленні.

У той же час за період карантину за допомогою Держслужби зайнятості працевлаштовано 104 тис. осіб (з них – 70 тис. безробітних), що на 49% менше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Станом на 20 травня кількість вакансій в Державному центрі зайнятості становила 51 тис., що на 40% менше, ніж станом на відповідну дату минулого року.

Середній розмір заробітної плати у вакансіях становив 7 тис. грн. Кількість претендентів на одне робоче місце на 1 травня коливалося від 28 чоловік в Чернігівській області до всього двох – в Києві.

Leave a Comment