Новини

Стадіон, який готували до Євро-2012, продали американській компанії з росіянами в керівництві

Стадіон “Чорноморець” продали з 17-ї спроби за 193 млн гривень.

Це на 89 млн менше, ніж під час попередніх торгів, які невдало пройшли 13 травня, і майже на один мільярд менше від початкової ціни, передає Цензор.НЕТ з посиланням на одеське інтернет видання “Думская”.

Покупцем стало невелике приватне підприємство ALLRISE CAPITAL INC, засноване в 2016 році як ALLRISE FINANCIAL GROUP, INC. і перереєстроване в минулому році. Базується в місті Ірвайн, штат Каліфорнія.
Компанія займається “інвестиційною діяльністю”, в ній працює до 10 співробітників. Генеральний директор Allrise Capital Inc – Руслан Зинуров, виконавчий директор – Михайло Трубчік. У реєстраційних документах також згадується такий собі Володимир Євсєєв.

Стадион Черноморец в Одессе купила американская компания с россиянами в руководстве, - СМИ 01

Відзначається, що з 25 грудня 2014 року стадіон “Чорноморець” був єдиним забезпеченням по кредитах, які видав 41 компанії збанкрутілий “Імексбанк”. Всі ці компанії пов’язані з колишнім нардепом Клімовим, таким чином бізнесмен зумів вивести з фінустанови 8,3 млрд грн.

Вперше стадіон спробували продати в травні минулого року за 1 млрд 139 млн грн, але за весь цей час не знайшлося жодного охочого придбати майновий комплекс. Лише 17-я спроба виявилася вдалою. Виходить, що об’єкт продали менше на 946 млн 895 тисяч від початкової ціни.

Справа в тому, що крім футбольної арени, готелі, фітнес-центру, паркінгу та іншої нерухомості покупець отримає від збанкрутілого колишнього власника стадіону “Імексбанку” вимоги по 40 кредитними договорами, в яких арена виступала заставним майном.

Leave a Comment