Новини

Знайшли застреленим нардепа Давиденка: що відомо

У поліції Києва заявили, що встановлюють усі обставини загибелі народного депутата Валерія Давиденка, якого знайшли у столиці з вогнепальним пораненням у голову.

Правоохоронці зазначили, що 47-річного чоловіка з вогнепальним пораненням голови 23 травня виявила прибиральниця в одному з офісів на вул. Великій Васильківській.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь поліції, криміналісти та представники інших профільних служб.

Згодом у Офісі генерального прокурора повідомили, що  поруч з тілом  народного депутата Валерія Давиденка знайшли пістолет.

“За попередніми даними, 23 травня 2020 року о 18:29 в одному з офісних приміщень Києва прибиральниця виявила у вбиральні без ознак життя народного депутата України Валерія Давиденка із вогнепальним пораненням голови. Поруч із тілом знайдено пістолет”, – йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за фактом смерті народного депутата України. Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ч. 1 ст. 115 КК України.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що за попередньою версією народний депутат Валерій Давиденко вчинив самогубство.

Довідково:

47-річний Валерій Давиденко належав до депутатської групи “Довіра”, був членом комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, а також входив до груп міжпарламентських зв’язків з Чеською Республікою, Угорщиною, Бразилією, Об’єднаними Арабськими Еміратами, Аргентиною.

Leave a Comment