Новини

У Польщі підприємці, серед них і кандидат у президенти, знову виходили на протест (Фото)

У Польщі один з кандидатів у президенти знову зібрав акцію протесту підприємців з вимогою державної підтримки у зв’язку з епідемією коронавірусу, його затримали.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

У Варшаві підприємці знову вийшли на протест, вимагаючи державної підтримки у зв’язку з епідемією коронавірусу. Як повідомляють медіа, його ініціатор – кандидат у президенти Павел Танайно.

Протестувальники, у яких брали коментарі, кажуть, що вимагають реальної державної підтримки, а не “обмеження свобод під прикриттям пандемії”.

Репортери зазначають, що протестуючі спершу намагалися дотримуватися дистанції у 2 метри. Поліцейські озвучували попередження у мегафон, що зібрання є незаконним.

Протестувальники виклали на асфальті хрест зі свічок і квіток, що мало символізувати тягар, звалений на підприємців внаслідок урядових обмежень на ведення бізнесу.

Фото: RMF42

Фото: RMF42

Протестувальники спробували пройти маршем до президентського палацу, але поліція заблокувала їх біля пам’ятника Коперніку.

Танайно після цього телефонував за екстреним номером, заявляючи, що він “громадянин, який вийшов пройтися, але його оточили 200 поліцейських”, повідомляє Onet.

Фото: RMF24

Фото: PAP

У підсумку його затримали; як пояснює поліція у Twitter – за порушення фізичної недоторканності поліцейського.

“Атаки на поліцейських неприйнятні. Якщо хтось намагається доторкнутися до правоохоронця, він змушує нас діяти рішуче. Підтверджуємо, що у зв’язку з порушенням фізичної недоторканності співробітника поліції Павел Танайно був затриманий”, – йдеться у повідомленні.

Частина протестувальників на момент публікації матеріалу польськими ЗМІ залишалися заблокованими за будівлею Польської академії наук.

Також повідомляється, що поліція ідентифікувала та записала дані людей, які прийшли на протест без масок.

Leave a Comment