Волинь Новини

Винуватець смертельної аварії отримав умовне

Водій тягача, який вчинив смертельну ДТП у Маневицькому районі, відбувся умовним покаранням на один рік. Про це йдеться у вироку Маневицького районного суду Волинської області, – пише ІА Волинські Новини.

Під час суду встановили, що 26 жовтня минулого року обвинувачений, не маючи відповідної категорії на право керування, керував сідловим тягачем «VOLVO» із напівпричепом, рухаючись в напрямку смт. Маневичі поблизу села Копилля. Не обравши безпечної швидкості, як наслідок, чоловік не дотримався безпечної дистанції до «MAZDA 323F», який рухався в попутному напрямку, та виїхав на зустрічну смугу, де допустив зіткнення з «OPEL OMEGA».

Унаслідок отриманих після ДТП травм пасажирка «OPEL OMEGA» померла, водій цього ж автомобіля та ще одна пасажирка отримали тілесні ушкодження, однак, на щастя, залишилися живі.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину, розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати. Відзначимо, що потерпілі також просили суворо не карати обвинуваченого, оскільки моральна шкода їм відшкодована.

Відтак, суд призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік, змінивши його на умовне терміном на один рік

Leave a Comment