Важливо Волинь Новини

Які волиняни зможуть отримувати субсидію готівкою в наступному опалювальному сезоні

Як повідомила Софія Сагаль, начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради, одержувачі субсидій в безготівковій формі в попередньому опалювальному сезоні 2019-2020 р., у яких відсутня заборгованість по оплаті за житлово-комунальні послуги, можуть отримувати субсидію готівкою в наступному неопалювальному (опалювальному) сезоні.

  Для цього необхідно звернутися з відповідною заявою в управління соціального захисту, разом з якою надати реквізити рахунку з уповноваженому банку. Одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках, до надання інформації про платіжні реквізити, отримуватимуть монетизовану субсидію через Укрпошту (відповідне поштове відділення за адресою, вказаною при зверненні за субсидією).
  За бажанням одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій безготівковій формі, виплата субсидії може здійснюватися і надалі у грошовій безготівковій формі на підставі відповідної заяви, поданої до управління соціального захисту населення.
  Тим домогосподарствам, які мають прострочену заборгованість за комунальні послуги, необхідно протягом двох місяців документально підтвердити сплату заборгованості (представити довідку з організації – надавача комунальних послуг), або рішення про оскарження наявної заборгованості в судовому порядку, або укласти договір про реструктуризацію боргу. Тільки в такому разі цим домогосподарствам буде призначено житлову субсидію, але отримувати її вони зможуть виключно в безготівковій формі через Ощадбанк.

Leave a Comment