Важливо Волинь Новини

Пом’якшення карантину: МОЗ оновило список областей

Ще трьом областям дозволили перейти на другий етап послаблення карантину. При цьому вісім областей і столиця залишаються у “забороненому” списку.

Центр громадського здоров’я збільшив число областей, яким дозволили почати перехід на другий етап карантину. Зокрема, карантин послаблять у Дніпропетровській, Миколаївській та Хмельницькій областях. Про це ввечері у п’ятницю, 22 травня, повідомила прес-служба ЦГЗ.
Зазначені області визнали такими, що відповідають вимогам Міністерства охорони здоров’я для початку другого етапу послаблення карантину.
Згідно з оновленими даними, неготовими до нових послаблень залишаються Київ, а також Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Полтавська, Рівненська та Чернівецька області.
Щоб перейти до другого етапу послаблення, необхідно відповідати трьом критеріям:
  • інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення) становить менше 12 на 100 тисяч населення (тижневий рівень захворюваності на 100 тисяч населення в період умовного піку епідемії по Україні +50%);
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50% (достатня кількість для забезпечення стаціонарної допомоги хворим за певного рівня захворюваності і з урахуванням резерву на випадок її зростання);
  • охоплення тестуванням не нижче рівня інцидентності, тобто середня кількість тестувань (методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу) протягом останніх 7 днів становить понад 12 на 100 тисяч населення.

Leave a Comment