Важливо Волинь Новини

Коли у Луцьку відновлять роботу громадського транспорту

У Луцькраді обговорили питання відновлення роботи громадського транспорту та відкриття дитячих садочків у місті.

Про це говорили під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки у п’ятницю, 22 травня, повідомляє ІА «Волинь24».

З 22 травня 2020 року у низці областей України розпочали другий етап послаблення карантинних обмежень. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України рішення про дозвіл на відновлення роботи громадського транспорту та на відкриття дитячих садочків в областях покладені на обласні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Волинська область не потрапила до переліку областей, яким дозволено перейти до другого етапу пом’якшення карантину.

Тому сьогодні у Луцьку неможливо відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків.

За словами секретаря Луцькради Григорія Пустовіта, ситуація із поширенням захворюваності в області буде постійно відстежуватися, і якщо епідеміологічні показники будуть покращуватися – обласна комісія зможе дати дозвіл на відкриття дитсадків та роботу громадського транспорту. Одразу після цього Луцька міська рада та виконавчий комітет приймуть відповідні рішення.

«Ми повинні з розумінням поставитися до ситуації, що склалася. Сподіваємося, що до 1 червня ситуація буде під контролем і нам вдасться пом’якшити карантин. Але, в першу чергу, відповідальність на кожному з нас, і правила карантину є актуальними та обов’язковими для всіх без винятку», – наголосив він.

На сайті Луцькради додають, що перевезення медичних працівників і надалі будуть проводитися відповідно до укладених договорів.

Leave a Comment