Новини

Помер народний депутат Верховної Ради

Як стало відомо, помер український політик, народний депутат Верховної Ради VIII скликання від БПП Анатолій Матвієнко. Про це повідомив народний депутат від фракції “Європейська солідарність” Микола Княжицький у Facebook.

“Помер Анатолій Сергійович Матвієнко. Він завжди був патріотом і справжнім українцем, у незалежній Україні завжди був одним з лідерів національно-демократичних сил. Анатолій Матвієнко любив і підтримував українську культуру, історичні дослідження. У нього зажди була мрія об’єднати українські церкви, бачити Україну сильною і соборною”, – сказано у повідомленні.

Довідково

Анатолій Матвієнко народився 22 березня 1953 року на Вінниччині. Був народним депутатом шести скликань.

У 2004 році під час президентських виборів Матвієнко керував Харківським регіональним виборчим штабом Віктора Ющенка. У 2006-2007 роках – народний депутат 5-го скликання від блоку “Наша Україна” (№12 у списку), член УРП “Собор”.

У квітні – вересні 2005 року очолював Раду міністрів АР Крим.

У 2007 році був обраний народним депутатом 6-го скликання від блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” (№22 у списку) як голова Української республіканської партії “Собор”.

У 2012 році балотувався до Верховної Ради по 17 округу (Вінницька область) як самовисуванець і член партії “Українська платформа “Собор”. У Раді 8-го скликання Матвієнко був обраний від партії “Блок Петра Порошенка” (№32 у списку), був членом партії.

Leave a Comment