Новини

“Голод не кадровий, а кисневий” – Сергій Жадан повідомив, чому відмовився працювати в команді Зеленського

Раніше письменникові також дзвонили з Офісу президента.

20 травня президент України Володимир Зеленський провів прес-конференцію з нагоди річниці на посаді глави держави. Відповідаючи на одне із запитань, гарант заявив в Україні зараз спостерігається кадровий голод. Нібито з цієї ж причини крісло міністра культури досі займає виконуюча обов’язки Світлана Фоменко, – передає Апостроф.

Ця фраза стала однією з найбільш обговорюваних у соцмережах. Деякі діячі культури не погодилися з думкою президента, деякі висловилися на цю тему дещо змістовніше. Як, наприклад, письменник Сергій Жадан, який пояснив, чому свого часу відмовився від запропонованої йому співпраці з командою Зеленського.

“Мені теж телефонували від Єрмака, пропонували прийти на зустріч, – розповів Жадан на особистій сторінці у Фейсбук. – Я, ясна річ, відмовився. Для тих шановних читачів, які далі щиро не розуміють, що тут такого і чому б не підтримати молоду команду, відповім ще раз: на моє переконання, пропозиції теперішньої влади до співпраці звучать десь як отаке оголошення: “Для роботи в корабельному оркестрі запрошуються професіонали з доброю репутацією та відсутністю морської хвороби. Робота на свіжому повітрі. Яскраві враження гарантуємо. Прослуховування в офісі капітана “Титаніка”.

Як зазначив далі Жадан, країна, перш за все, потребує не співробітництва, якого нібито так завзято шукає Зеленський, а того, щоб його команда “залишила ключі від офісу комусь із дорослих”.

Кадровий голод у них. Немає в них кадрового голоду. У них кисневий голод, який заважає їм стратегічно мислити й логічно викладати свої думки на пресконференції”, – повідомив Жадан.

Продовжуючи вчорашню розмову.Показовою, як на мене, є історія про те, як Уляна Супрун зустрічалася з керівником офісу…

Gepostet von Сергій Жадан [офіційна сторінка] am Mittwoch, 20. Mai 2020

Пост письменника зібрав у соцмережі більше 5 тис. лайків і сотні репостів солідарних з думкою фоловерів.

 

Leave a Comment