Волинь Новини

За минулу добу понад півсотні маленьких лучан захворіли на грип

У Луцьку за добу до сімейних лікарів звернулись 119 лучан, у яких діагностували грип та ГРВІ, з них 60 дітей.

Про це йшлося сьогодні, 20 травня, під час онлайн-засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки під головуванням секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта.

“За минулу добу на Волині значно побільшало хворих на COVID-19. Якщо ця невтішна статистика буде зберігатися, пом’якшення карантину, яке передбачає відновлення роботи громадського транспорту, може й не відбутися. Сьогодні про це уже повідомив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Ця ситуація вимагає від нас максимально серйозного відношення, адже Луцьк – невід’ємна частина Волинської області. Із першим етапом послаблення карантину контактів між людьми побільшало, тому відповідальність за власне здоров’я лежить на кожному з нас.

Хвороба підступна, вона не обирає ні за віком, ні за соціальним статусом. Самодисципліна, дотримання правил санітарної безпеки, а у випадку захворювання – оперативне відстеження контактних осіб — у такий спосіб вдасться запобігти розповсюдженню інфекції серед населення”, – аналізуючи ситуацію із захворюваністю, наголосив секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

Leave a Comment