Волинь Новини

Волинський екс-міліціянт відсудив в МВС 630 тисяч гривень за незаконну люстрацію

Колишній перший заступник начальника волинської міліції Михайло Руденко виграв суд щодо протиправності його люстрації восени 2014-го року та стягнення 632 тисяч гривень компенсації за час вимушеного прогулу. Про це повідомляє Сила правди.

Відповідне рішення ухвалив Волинський окружний адміністративний суд 14 квітня 2020-го року.

Судова справа колишнього високопоставленого міліціонера, якого в період Революції Гідності 2013-2014 років охрестили «душителем луцького Майдану», Михайла Руденка тягнулася п’ять з половиною років.

Міністерство внутрішніх справ України восени 2014-го року видало наказ №2239 о/с «По особовому складу», який передбачав звільнення осіб, які перебували на керівних посадах в структурі міліції на підставі так званого люстраційного закону «Про очищення влади». На підставі цього наказу, УМВС України у Житомирській області видало свій наказ від 04.11.2014 №355 о/с «По особовому складу» щодо звільнення Михайла Руденка з посади першого заступника начальника УМВС України в Житомирській області – начальника слідчого управління, на якій він на той час працював.

Відповідну інформацію про люстрацію посадовця внесли до державного люстраційного реєстру. Закон також заборонив йому на десять років обіймати певні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Михайло Руденко пропрацював у міліції 21 рік. Зокрема, з серпня 2010-го по квітень 2012-го працював заступником начальника слідчого управління УМВС України в Івано-Франківській області, а з квітня 2012-го очолив слідче управління УМВС України у Волинській області. З січня 2013-го по лютий 2014-го перебував на посаді заступника начальника  УМВС України у Волинській області, а згодом поїхав на Житомирщину, де у вересні 2014-го став першим заступником начальника УМВС у Житомирській області.

В період Євромайдану та Революції Гідності 2013-2014 років Михайла Руденка звинувачували в переслідуванні активістів.

Leave a Comment