Новини

Більшість готелів України планує відновити роботу

Більшість курортних готелів України планують відновити роботу з 1 червня, а деякі з них почали роботу з 15 травня та раніше.

Про це свідчать результати опитування, яке провело агентство “Інтерфакс-Україна”.

Зокрема, з 1 червня почнуть роботу: п’ятизірковий бутик-готель “Отрада” в Одесі, 4-зірковий готель “Гора” (с. Поляниця, Буковель), Orange Hotel (3-зірковий готель, Одеса) та курортно-готельний копмлекс “Світязь” (4 зірки, Трускавець).

Перші три готелі планують відкрити об’єкти повністю,  інші запустять лише частину номерного фонду.

“Частковий запуск з 15 травня планували бутик-готель в Східниці “Поезія Мандрів” та готель “Південна Софія” (Затока, Одеська обл.). При цьому станом на 12 травня 2020 року одеська Hotel Mezzanine White і Platium SPA & Resort під Києвом вже почали приймати гостей”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що велика частина готелів, яка орієнтується на українських та сімейних туристів, очікує завантаження на рівні показників 2019 року.

Водночас бізнес-готелі і готелі, які приймають іноземних гостей, прогнозують зниження завантаження.

За даними опитування, готелі переважно розраховують на постійних клієнтів, а також мають намір залучати гостей через OTA і прямі продажі.

40% опитаних готелів розраховують залучити гостей через туристичних операторів.

“Половина опитаних готелів планує скоротити штат співробітників на 10-20%, і тільки 10% – більш ніж на 50%. Такі готелі в основному орієнтуються на іноземних гостей і бізнес-поїздки”, – пише “Інтерфакс-Україна”.

Leave a Comment