Волинь Новини

“Волинь, Луганщина, Рівненщина ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині.”, – Зеленський

Надбавки за березень вже отримали лікарі у 14 регіонах. Дофінансування наразі потребує тільки Чернівецька область, – повідомляє Суспільне.

“Чотирнадцять регіонів уже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19”, – повідомили у пресслужбі Офісу президента за результатами наради з міністром охорони здоров’я Максимом Степановим щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусу та подолання її наслідків.

За словами Степанова, на Миколаївщині не фіксували жодного хворого на COVID-19 у березні. Натомість Чернівецька область, в якій захворіло найбільше людей, потребуватиме дофінансування. В інших регіонах виплату надбавок мають закінчити наступного тижня.

“Радий, що процес рухається. Вже одержав позитивні відгуки медиків, котрі отримали надбавки. Цей процес іде швидко, коли налагоджена співпраця Кабінету міністрів і місцевої влади. На Херсонщині всі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровщина, і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень”, – відзначив Зеленський.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, наразі лікарні укладають угоди з Національною службою здоров’я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19 за квітень.

Leave a Comment