Новини

Зеленський розповів, коли Україна вступить в ЄС

Президент України Володимир Зеленський просто в День Європи звернувся до жителів країни та заявив, що побудова об’єднаного, квітучого та успішного Європейського союзу не може бути закінчена без нашої держави, а тому він вірить, що скоро настане день “вступу”.

Відповідний допис він оприлюднив на власній сторінці у Facebook, – передає Znaj.ua.

“Наші європейські друзі відзначили 70-річчя проголошення Декларації Шумана, з якої фактично почав свій відлік Європейський Союз. Побудова об’єднаної, квітучої та успішної Європи триває. Для мене очевидно, що цей процес не може вважатися завершеним без України. Віримо, що цей день обов’язково настане, і наша держава буде повноправною частиною європейської родини!”, – написав він.

Зеленський, фото: Офіс президента

Також Зеленський наголосив, що Європа насамперед починає з кожного з нас, а тому потрібно мислити по-новому:

“Я завжди казав, що Європа – це насамперед спосіб мислення. Європа починається з кожного з нас. З кожного громадянина.  З дотримання законів, сплати податків, захисту демократичних цінностей та громадянського суспільства, вільного волевиявлення, свободи слова, думки та віросповідання, рівності та поваги. З “алергії” на те, щоб брати чи давати хабарі, з правильно запаркованого авто та недопалка, викинутого в смітник. Давайте робити так, щоб День Європи був у нас кожного дня”.

Leave a Comment