Новини

В Україні, під час військової агресії, знищили 3 мільйони протипіхотних мін, – Бутусов

Керівництво України під час військової агресії Російської Федерації наказало знищити запаси мін  – одного з важливих видів озброєнь в сучасній війні. Тих самих мін, які Росія масово застосовує на Донбасі.

Про це на сторінці в Facebook пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

“Злочин чи слабоумство?” – задається питанням він, коментуючи інформацію про те, що Україна відзвітувала про знищення 3 мільйонів протипіхотних мін – “тих самих, які Росія встановлює на Донбасі, і які необхідні для оборони країни на випадок вторгнення”.

“Унікальна країна Україна – Верховний Головнокомандувач під час війни і військової агресії наказав знищити запаси мін – одного з важливих видів озброєнь в сучасній війні, тих самих мін, які Росія масово застосовує на Донбасі. Україні міни не потрібні! Як можна знищувати своє власну зброю – засіб стримування?

Скандал зі знищенням мін ПФМ-1 і ПФМ-1С був ще при Порошенко, я про це писав, і, звичайно, історія ця добре відома. Тоді вдалося врятувати ці запаси мін від ліквідації, РНБО прийняла рішення, що до кінця війни міни знищувати не можна. Але тепер війна у керівництва країни в голові закінчилася “, – пише Бутусов.

Leave a Comment