Новини

Зеленський зняв санкції з внучки Муссоліні і російського програмного забезпечення

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження деяких антиросійських санкцій, але при цьому частину з них зняв і відновив доступ до російського ПО.

Про це 15 травня йдеться в документі, який опублікований на сайті глави держави, – передає Українська правда.

Рішення Ради нацбезпеки і оборони, яке підписав Зеленський, відновлює доступ російського програмного забезпечення до українських бізнес-структур та державних органів. З списку санкцій прибрали російського виробника корпоративної інформаційної системи «Парус», а санкції скасували проти дев’яти компаній цієї групи. Це програмне забезпечення використовується для управління держорганами, органами місцевого самоврядування та корпораціями.

Також поза санкцій тепер три компанії в IT сфері: «Сапран Україна», «Монт УА» і «ГІСІНФО». В цілому санкції зняті з 12 компаній.

Відзначається, що серед осіб, з яких зняли санкції, є внучка Беніто Муссоліні – Алессандра Муссоліні, яка в листопаді 2018 року було спостерігачем на виборах в ДНР і ЛНР. Також обмежувальні заходи зняті з дев’яти фізосіб, серед яких п’ятеро – члени виборчих комісій Донбасу.

Leave a Comment