Новини

Партія Шарія подала в суд на НАЗК і вимигає з бюджету 3 мільйони гривень

Партія відеоблогера Анатолія Шарія вимагає в суді стягнути з держбюджету України 3 мільйони гривень в свою користь в якості фінансування.

Про це повідомила пресслужба Окружного адмінсуду Києва 14 травня, – пише Українська правда.

Згідно з українським законодавством, політична партія має право на отримання державного фінансування статутної діяльності, якщо на останніх чергових або позачергових парламентських виборах її виборчий округ в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі отримав не менше 2% голосів від загального числа виборців.

«В Окружний адміністративний суд міста Києва надійшов позов політичної партії Шарія до національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Позивач просить суд стягнути з державного бюджету України через НАЗК кошти державного фінансування статутної діяльності політичних партій за 2019 на користь партії Шарія в розмірі понад 3,2 мільйона гривень », – йдеться в повідомленні.

Серед інших вимог – визнати протиправною бездіяльність НАЗК, яке, на думку позивача, полягає в невиконанні розподілу коштів держфінансування статутної діяльності партій за 2019 рік на користь Партії Шарія.

Зараз судом вирішується питання прийняття справи до розгляду.

Leave a Comment