Новини

У Верховній Раді запропонували закрити месенджер Telegram

Про це написала народний депутат від партії «Слуга народу», член Комітету з питань цифрової трансформації Вікторія Подгорна на своїй сторінці в Facebook.

«Друзі, є питання. Як ви ставитеся до ідеї закриття Телеграма – з огляду на його бекграунд так сказати? Чому ОК, вКонтакте закриті, а Телеграм цвіте і поширюється, хоча часто використовується в сумнівних, а іноді в злочинних цілях ?! », – поцікавилася у своїх передплатників нардеп, – передає Інформатор.

Їй відповіла екс-колега по Верховній Раді Ганна Гопко. Вона була налаштована досить рішуче:

«Закрити і не панькатися! Ця вимога нацбезпеки. І разом з ним ще й кремлівські канали. Рішенням РНБО. І не слухати «гібридні» західні а-ля аналітичні центри, які розповідають про цензуру, обмеження свободи слова. Роз’їдання мізків кремлівськими наративами необхідно зупиняти. Кремлівські пропагандистські ресурси за деякими показниками гірше танків, які вбивають людей ».

Питання-пропозиція народного депутата, яку згодом депутатка закрила від сторонніх очей, таки не пройшло повз увагу. Його репостнула журналіст і генеральний продюсер телеканалу ZIK Наталія Влащенко, і так прокоментувала прочитане:

«Тримайте мене семеро Дуров вже знає, що Слуга народу збирається закрити телеграм? І що Аня Гопко її підтримує: «закрити и не няньчітісь!». А ви говорите, у нас немає своїх Наташ Поклонських) Депутат вже приховала цей чудовий пост, проте хочу запитати до них обох: дівчата, курите що-небудь? Або від народження? ».

Підписники Влащенко пройшлися по «епідемії закриття» і нагадали Гопко про те, що колись вона і сама не відмовлялася від західних грантів і «не вилазила з американських поїздок і грантів на боротьбу за демократію». (Ганна працювала в проекті міжнародної допомоги ISC / UCAN USAID менеджером з комунікацій).

І зійшлися на думці, що закриття ОК і ВК – дурість і лицемірство. У цих соцмережах, незважаючи на заборони, продовжують сидіти, використовуючи деблокування, «всі ті, хто з себе« правильних »патріотів корчить і вимагають таких ось блокувань».

Нагадаємо, що 13 травня на позачерговому засіданні Верховної Ради 248 народних депутатів підтримали рішення про продовження санкцій відносно російських соціальних мереж та інтернет-сервісів, серед яких «Mail.ru», «ВКонтакте» і «Однокласники». Зроблено це було на підставі рішення Ради безпеки і оборони України (РНБО).

Leave a Comment