Волинь Новини

Кралюк анонсував перевірку на фірмі Бондаря

Керівник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк анонсував перевірку на фірмах, які пов’язують з обмілінням Світязя.

«Якщо мені в порядку професійної роботи стає відомою така інформація, я не маю права її розголошувати. Ми готуємось до позапланової перевірки. Це відкрита інформація, я не маю права нею спекулювати і, наприклад, її приховувати. Коли вона буде проведена? Тоді, коли інспекція буде розуміти, що ми володіємо повним спектром тих питань, які повинні констатувати в результаті цієї перевірки. Це може бути тиждень, два, три. Сьогодні сказати важко. Це перше. Друге – підготовка до проведення цієї перевірки у нас дуже сильно коригується з тими процесами, що пов’язані з порядком процесуальних дій по кримінальному провадженні, яке сьогодні відкрите. Це щодо безпосередньо обмеження інформації, про яке я заявив на комісії», – каже Кралюк.

Щодо безпосередньо суб’єктів господарювання, діяльність яких перевіряють через можливу дотичність до проблеми зміління, то таких, каже Кралюк, є три.

«Наразі відкрита кримінальна справа, якому фігурують 3 суб’єкти господарювання ( «Флора», «Волинська Ягідка», «Бугагро»), це три підприємства, які займаються вирощуванням лохини. В процесі кримінального провадження нас залучали до перевірок, які відбувалися. В результаті цього ми зробили свою фахову роботу, яка лягла в матеріали кримінальної справи, тому конкретизація цих моментів – це виключно пріоритет надання інформації тих правоохоронних органів, які проводять слідчі дії. Я взагалі не маю права говорити більше», – наголошує він.

Leave a Comment