Новини

Абітурієнти з ОРДЛО зможуть поступати в українські ВНЗ за спрощеною процедурою, – Міносвіти

У 2020 році перелік установ вищої освіти, в які за спрощеною процедурою можуть вступати жителі тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму, розширився до 91 університету.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляється на сайті Міністерства освіти і науки України.

З цього числа вузів 77 підпорядковані Міносвіти, а 14 – іншим відомствам: Міністерству охорони здоров’я, Міністерству внутрішніх справ і Міністерству культури і інформаційної політики. Повний список вузів, в яких будуть працювати освітні центри “Донбас-Україна” і “Крим-Україна”, опублікований на сайті Міносвіти.

“Важливо, що в 2020 році жителі Криму і Донбасу зможуть вступати в будь-який з цих 91 закладів, де будуть працювати освітні центри” Донбас-Україна “і” Крим-Україна “, без проходження зовнішнього незалежного оцінювання”, – розповіла начальник головного управління вищого освіти Міністерства освіти і науки Світлана Кретович.

Спрощені умови вступу для жителів тимчасово окупованих територій Криму (Автономної Республіки Крим та м.Севастополя) і Донбасу (окремих районів Донецької та Луганської областей), передбачені законодавством, у 2020 році не зазнали змін. Вступники з Криму беруть участь в конкурсі в межах квоти №2, доступною в кожному з цих закладів вищої освіти, а абітурієнти з Донбасу поступають в ці заклади, беручи участь у загальному конкурсі, отримавши бали за вступні іспити.

Leave a Comment