Новини

За яких умов зможуть працювати стоматологічні кабінети

МОЗ видало тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при роботі стоматологічних кабінетів на період карантину.

Варто наголосити, що при наданні стоматологічної допомоги пацієнтам під час карантину, слід зважати, що ризик передачі коронавірусної хвороби СОVID- 19 під час впровадження стоматологічних процедур є вкрай високим.

МОЗ наголошує на необхідності перевірки усіх працівників, що надають стоматологічну допомогу, проходити температурний скринінг перед початком робочої зміни.

ПРАЦІВНИКИ, В ЯКИХ ПРИ ПРОВЕДЕННІ ТЕМПЕРАТУРНОГО СКРИНІНГУ ВИЯВЛЕНО ТЕМПЕРАТУРУ ТІЛА ПОНАД 37,20 С АБО ОЗНАКИ РЕСПІРАТОРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ НЕ ДОПУСКАЮТЬСЯ ДО ВИКОНАННЯ ОБОВ’ЯЗКІВ.

Прийом пацієнтів повинен здійснюватись виключно за попереднім записом та з дотримання часового інтервалу не менше 15 хвилин між відвідувачами для виключення контакту між ними та проведення необхідного прибирання й дезінфекції.

ОЧІКУВАННЯ ПОСЛУГИ ПОВИННО ВІДБУВАТИСЯ ЗЗОВНІ ПРИМІЩЕННЯ ЗА ДОТРИМАННЯМ ПРИНЦИПІВ СОЦІАЛЬНОГО ДИСТАНЦІЮВАННЯ – 1,5 М.

Працівники медичної установи повинні не пізніше ніж за день до прийому пацієнта, опитати його стосовно стану здоров’я, зокрема щодо ознак респіраторних захворювань – температура, кашель, лихоманка. Варто також перевірити чи не контактував пацієнт з іншими хворими на гострі респіраторні хвороби.

  1. Маршрут пацієнтів в приміщеннях закладу повинен бути організований таким чином, щоб запобігти безпосередньому контакту між пацієнтами.
  2. При вході до закладу необхідно організувати місця для обробки рук пацієнтів спиртовмісними антисептиками.
  3. За можливості, необхідно використовувати кофердам та високопотужні слиновідсмоктувачі, щоб мінімізувати продукцію аерозолів та крапель.
  4. При наданні стоматологічної допомоги пацієнтам слід використовувати техніки екстраоральних рентгенограм зубів.
  5. Стандартні заходи безпеки включають: гігієну рук, захист органів дихання та зору, використання одноразових халатів, шапочок, безпечні методи введення ін’єкцій, стерилізації інструментів та пристроїв, проведення дезінфекції поверхонь та приміщень.

Leave a Comment