Новини

94-річний ветеран відмовився зняти нагороди України, незважаючи на погрози “влади ЛНР”

Один з небагатьох нині живих в окупованому Алчевську Луганської області учасників бойових дій Другої світової війни Іван Рікота категорично відмовився знімати українські нагороди. Не допомогло навіть втручання окупаційного “мера міста” Наталії Пяткової.

У лютому 2020 року ветеран відсвяткував 94-річчя, – пише Олександр Чернов в блозі Кореспондент.

Напередодні 9 травня до Рікоти прийшли “мер” Алчевська Пяткова та співробітники місцевих “ЗМІ”. Останні хотіли сфотографувати ветерана, як то кажуть, при параді, з усіма нагородами. Ветеран погодився “позувати”, надів всі свої нагороди, в тому числі – і отримані в період з 1991 по 2014 роки, тобто – українські нагороди. “Журналісти” “ЛНР” попросили їх зняти, на що ветеран відповів категоричною відмовою. Тоді прохання продублювала Наталія Пяткова, натякнувши, що незговірливість може коштувати ветерану продуктового набору – “щедрого” подарунка від місцевої “влади” до 75-річчя перемоги над фашизмом. Але і такий аргумент не вплинув на Івана Рікоту.

Відвідувачам ветерана довелося поступитися, і в результаті було оприлюднено фото з українськими нагородами, та ще й – на передньому плані.

Leave a Comment