Важливо Новини

Лікар: в найближчі два роки українцям доведеться носити маски

Найближчі два роки українцям доведеться носити маски у громадському транспорті. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

“В умовах карантину може гострого піку і не бути, але в карантині вічно не можна жити. Нам доведеться ще два роки жити в місцях загального користування в масках, їздити в масках і думати про свої руки, поки у нас не буде прошарку з імунітетом. Це не означає, що не можна запускати метро, але потрібно, щоб стежили за дотриманням заходів безпеки”, – розповіла лікар-вірусолог Алла Мироненко в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Вона нагадала, що Україна – єдина країна, яка закрила метро.

“Подивимося, що роблять на Заході. У Данії два-три тижні діти ходять до садків, у Швеції – два тижні. Треба подивитися, що буде у них. Зараз ризик, якщо ми випустимо студентів, школярів. Тим більше, що вже травень, нехай завершують дистанційно. З точки зору епідеміології, я б дітей не виводила”, – додала вона.

Київ підготував план поступового виходу з карантину. Насамперед планують зняти обмеження на роботу малого та середнього бізнесу. А також – на відвідування парків, скверів та місць, де є мінімальна загроза заразитися.

Leave a Comment