Новини

Підприємці протестували з вимогою допомоги, є затримані (ФОТО)

 Підприємці протестували під офісом прем’єра з вимогою більш ефективної державної допомоги через кризу, зумовлену епідемією. Поліція вночі розігнала протестувальників, є затримані.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на RMF24.

Підприємці з різних регіонів країни зібралися на протест у Варшаві, вимагаючи ефективнішої допомоги від держави в умовах кризи, зумовленої епідемією коронавірусу та обмежувальними заходами. Протест розпочався удень автомобільним проїздом та зупинився під офісом прем’єр-міністра Матеуша Моравєцького.

Фото: РАР

Фото: РАР

Один з лідерів протесту – кандидат у президенти Павел Танайно. На своїй Facebook-сторінці він написав, що протестувальники вимагатимуть зустрічі з прем’єром і хочуть запевнень, що гроші, які можуть допомогти їм, “не будуть змарновані бюрократичною машиною”.

Танайно, за останніми результатами соцопитувань, має 2% підтримки виборців.

“У нас нема грошей на шматок хліба, ми не маємо можливості заробляти. Я у найгіршій ситуації, а урядовий план взагалі не охоплює нашу галузь”, – розповів у коментарі RMF один з протестувальників, що працює в індустрії розваг. Ще один у коментарі розповів, що подавав заявку на отримання урядової допомоги, але  на цьому все закінчилося.

Протестувальники розмістилися на лавках, просто на асфальті та на газонах перед офісом.

Фото: РАР (тут і далі)

Фото: РАР

Близько 2 ночі поліція “з превентивною метою” затримала усіх, хто на той час залишався під офісом – загалом 37 осіб. Ще 150 протестувальників ідентифікували, щоб надіслати їм запрошення про проходження санітарного контролю.

Leave a Comment