Волинь Новини

На Волині під час карантину півтисячі підприємців припинили свою діяльність

Структура волинської економіки не містить тих галузей, які найбільше постраждали внаслідок введення карантинних обмежень в державі. Тому основні економічні показники за перший квартал на Волині залишилися на тому ж рівні, що й у докарантинні часи.

Про це розповів голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

У січні-березні нинішнього року область виконала планові платежі до державного бюджету на 101,5%, однак у квітні цей показник знизився до 99,4%, а державний бюджет недоотримав 8,3 мільйона гривень. Трохи гірша ситуація з показниками у місцевих бюджетів, адже усі заклади, зокрема – розважальної, туристичної та ресторанної індустрії, були зачинені на карантин. Хоча вони й не є ключовими у сплаті податків.

Більшість бюджетоутворюючих підприємств області, за словами голови ОДА, представляють так звану критичну інфраструктуру, а вони не припиняли своєї діяльності. Також аграрний сектор, який є основним на Волині, може допомогти області вийти з кризи без серйозних втрат.

У гіршому становищі знаходиться малий бізнес. За даними Державної податкової служби у Волинській області за березень-квітень припинили свою діяльність 515 фізичних осіб-підприємців. Зараз вони потребують соціального захисту.

Leave a Comment