Волинь Новини

На Волині судили жінку, яка вела підприємницьку діяльність під час карантину

На Волині суд розглянув розглянув матеріали направлені Любомльським відділом поліції про притягнення до адміністративної відповідальності за ст.443 КУпАП громадянки України, фізичної особи-підприємиці.

Про це йдеться в постанові суду від 27 квітня, – пише “Район. in.ua”.

Жінка як суб`єкт підприємницької діяльності (ФОП) 19 березня о 16:00 в порушення постанови КМУ від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», рішення Любомльської міської ради Любомльського району Волинської області № 49/2-29 від 17.03.2020 року «Про запобігання поширенню на території Любомльської міської об`єднаної територіальної громади коронавірусу COVID-19» не припинила роботу магазину «Забудовник» на Любомльщині.

Винність жінки у вчиненні правопорушення повністю стверджена її поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення; випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань; витягом з реєстру платників єдиного податку; письмовими поясненнями порушниці та свідка.

При вирішенні питання про відповідальність суд врахував, що вона вперше притягається до адміністративної відповідальності; щиро кається у вчиненому; причиною правопорушення стала її необізнаність з правилами торгівлі на період карантину; правопорушення вчинене на другий день після уведення карантину і не призвело до тяжких шкідливих наслідків.

Суд вирішив жінку на підставі ст.22 КУпАП від адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ст.443 КУпАП, звільнити та обмежитись усним зауваженням. Провадження в справі закрити.

Leave a Comment