Новини

Зеленський зняв всі питання на рахунок звільнення Єрмака

Президент України Володимир Зеленський, відповівши на петицію, фактично зняв усі питання, щодо можливого звільнення глави свого Офісу Андрія Єрмака.

Головний підсумок відповіді президента Зеленського – глава Офісу призначається на термін президентської каденції і може бути знятий з посади лише указом президента України, пише Цензор.НЕТ

У відповіді президента також йдеться про те, що він особисто не бачить підстав для дострокового припинення повноважень Андрія Єрмака. За словами Зеленського, Андрій Єрмак діє в рамках Конституції і законів України. Щодо звинувачень у корупції Зеленський заявив, що відповідні правоохоронні органи розберуться і дадуть оцінку фактам, які хвилюють суспільство. Цим питанням вже займаються СБУ і ДБР.

Андрія Єрмака досить часто звинувачують в тому, що він підіграє Росії в Мінських переговорах. Президент Зеленський не згоден з таким твердженням. Глава держави заявив, що підписаний Андрієм Єрмаком документ 11 березня 2020 року не є ніяким порушенням Конституції України, він був підписаний в рамках тих домовленостей, які були підписані Україною ще раніше і не є такими, що загрожують суверенітету України.

 

Leave a Comment